Hogyan kell egy étlaptartót fertőtleníteni? 

Hogyan kell egy étlaptartót fertőtleníteni?

A vendéglátásban elengedhetetlen a tökéletes higiénia. Minden magára valamit is adó étterme vagy bár nagy hangsúlyt fektet a konyha és a vendégtér maximális tisztaságára. Tisztítják az asztalokat a falakat a padlót. A konyhán mindennek makulátlanul tisztának kell lennie, de mi a helyzet az étlaptartóval. Vajon milyen időközönként vannak fertőtlenítve, takarítva? Vajon, hogyan kell egy étlaptartót fertőtleníteni? Vajon tényleg fontos, hogy rendbe legyenek vagy ez csak egy felesleges túlzás.

 

Milyen szennyeződések tapadnak meg egy étlaptartón?

 

Döbbenetes tény, hogy egy étteremben a legkoszosabb tárgy álltalában az étlaptartó. Ez egy érdekes cikk a témáról. amely azt mondja, hogy egy étlaptartó 100x koszosabb, mint egy wc ülőke. Az étlaptartók takarításával nagyjából senki nem foglalkozik, pedig mindenki összefogdossa mosatlan kézzel ezáltal rengeteg bacilus és víros kerül a felületükre. Csoda, hogy még ebből nem lett valami komolyabb fertőzés. Gondoljunk csak bele, a vendég megfogdossa az étlaptartót, majd azzal a kézzel megfogja a kenyeret vagy valamilyen más ételt. Hiába figyelünk oda minden apró részletre, és tartunk mindent tisztán, ha ezt elfelejtjük, előbb vagy utóbb garantáltan baj lesz belőle.

 

Milyen könnyen lehet tisztítani egy étlaptartót?

 

A tisztíthatóságot nagyban befolyásolja az étlaptartó anyaga. Manapság nagy divat a papírból készült darabok. Ezek tisztítása szinte lehetetlen, főleg ha nincsenek laminálva. Ez az egyik ok, amiért nálunk nincs a kínálatban.

Mi az étlaptartó készítése során olyan anyagokat alkalmazunk, amelyeket könnyedén lehet tisztítani. Mind a könyvkötészeti vászon, mind a textilbőr vagy a valódi bőr könnyedén takarítható, fertőtleníthető.

 

Takarítás=fertőtlenítés?

 

Természetesen nem. Nyílván egy egyszerű vizes ruhával való áttörlés lemoshatja a koszt és a szennyeződést az étlaptartó felületéről, de ez még nem fertőtlenítés. A probléma az szokott lenni, hogy a fertőtlenítőszerek álltalában nyomot hagynak a műanyagból vagy régi műbőrből készült étlaptartók felületén. Az álltalunk használt külső anyagok, ellenállnak ezeknek a tisztítószereknek. Amivel az asztalt vagy a székeket fertőtlenítjük, azzal a szerrel nyugodtan le lehet az étlaptartót is fertőtleníteni.

Hiszünk abban, hogy az a jó étlaptartó, amelyik azon felül, hogy reprezentatív külsővel rendelkezik, könnyedén tisztítható is. Ja és minimum 5-8 évet kibír J

Remélem segítettem ezzel a poszttal abban, hogy higiénikusabb legyen a környezetük.

Az alábbi youtube videókon megtekinhetitek milyen egyszerűn lehet tisztítani a termékeinket.

Textilbőr

Könyvkötészeti vászon

Itt pedig megtekintheti a teljes kínálatunkat.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =